Vote

How many people live in Budapest?
About 100.000
It has 5 million inhabitants
Less than 2 million people

Klíma, légkondicionálók, hőszivattyú

A VRF/VRV rendszerek típustól függően képesek hűtő, fűtő (hőszivattyú), és egyidejűleg (hűtő és fűtő) üzemben is működni.

A Maxa VRV rendszerek többzónás légkondicionáló rendszereket takarnak, amelyek hűtőközeg-tömegáram szabályozása változtatható. Ennek a technológiának köszönhetően külön-külön lehet szabályozni a légkondicionált épületet egyes tereit vagy akár szintjeit. A VRV teljes megoldást nyújt fűtéshez, hűtéshez, szellőztetéshez, meleg víz előállításához, légfüggönyökhöz és központi szabályozáshoz. Ennél komolyabb csak a VRF változó hűtőközeg tömegáram klímarendszer lehet, ami jelen írásnak nem témája.

A Maxa kínál beltéri, kültéri egységeket  egyaránt, akát parapet, akár kazáttás kivitelben. A VRV rendszerek alacsony üzemeltetési költségük révén rendkívül hatékonyak.  Kültéri és beltéri egységeik hővisszanyeréssel és inverteres technológiával működnek, ez által szezonális hatékonyságra optimalizált, úgy nevezett intelligens energiafogyasztás érhető el. A VRV rendszerek magas személyes komfortérzetet garantálnak. A megfelelő hőmérsékletű friss levegő ellátást biztosítják tökéletes páratartalom mellett, mindezt kivételesen alacsony zajszinten.

A folyamatos fűtés technológiával és változó hűtőközeg hőmérséklettel megelőzhető a hideg légáramlatok kialakulása. Jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg a szintek és helyiségek különálló szabályozásával. Ez teszi a VRV rendszert ideális megoldássá a több lakásos épületekben is, azaz a pontos zónaszabályozás.

A Maxa VRV moduláris rendszerei fokozott rugalmasságot biztosítanak az épület különböző részeire vetítve, terhelés-elosztásában, ezt fokozott rugalmasságnak nevezik. A VRV rendszerek üzembe helyezése pedig igazán egyszerű. A teljesítményigényeknek megfelelően a Maxa VRV rendszer lépcsőzetesen bővíthető, a kültéri egységek egy rendszerré kapcsolhatók össze. Az így összeállított készülékcsoport hűtési teljesítménye 12-180kW közt mozoghat.

A Maxa VRV környezetbarát R410a hűtőközeggel üzemel. Működési tartománya hűtés üzemmódban -7ºC-+50ºC környezeti hőmérsékletig, míg fűtési üzemmódban a -20ºC-+24ºC-ig terjed. a Cool4U Kft. az ország egész területén tudja garantálni a VRV rendszerekkel kapcsolatos felmérési munkálatok teljesítését, illetve a VRV rendszerek házhozszállítását és szükség esetén telepítését, üzembehelyezését.