Vote

How many people live in Budapest?
About 100.000
It has 5 million inhabitants
Less than 2 million people

Homlokzati hőszigetelés: EPS rendszer

EXPANDÁLT POLISZTIROL HAB - EPS

Az expandált polisztirolhab (EPS) polisztirolból készül, amely melegítés hatására megpuhul, és habosító és tűzgátló adalékanyagokat tartalmaz. A nagyrészt levegőből (98%) álló anyag kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen alakítható, és nem káros az egészségre vagy a környezetre.

POLISZTIROL HABLEMEZ (EPS) TULAJDONSÁGOK

Termikus és nedvességgel kapcsolatos tulajdonságok:

Az EPS hab legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező (λ [W/(m*K)]). Kiváló hőszigetelő képességét a zárt cellákba zárt levegőnek köszönheti. A bezárt levegő nem szökik ki a cellákból, így az anyag szigetelőképességei nem csökkennek az idő múlásával. A megadott értéket nagyszámú vizsgálati eredmény statisztikai feldolgozásával határozták meg, hogy megkapják a 90%-os biztonsági szintnek megfelelő jellemzőt. Az EPS termékek tervezését, mint minden más szigetelőanyag esetében, mindig meg kell előznie a hő- és páratartalommal kapcsolatos méretezésnek és ellenőrzésnek. Hibátlan, gazdaságos és problémamentes viselkedés csak pontosan méretezett, szakszerűen megtervezett és megfelelően beépített és használt épületszerkezetektől várható.

Ellenállás a mechanikai igénybevételekkel szemben:

A 2001-es MSZ EN 13163 szabványt kell alkalmazni. A műszaki adatokban megadott nyomófeszültség 10%-os összenyomás mellett érvényes. Ezeket a feszültségeket rövid távú terhelések esetén figyelembe vesszük. A 10%-os összenyomáshoz tartozó szilárdsági értékek azonban nem méretezési értékek, mivel a polisztirolhab egy bizonyos összenyomás felett (kb. 2-3%) már nem viselkedik rugalmasan, és a cellák állandó deformáción mennek keresztül.

Formamegmaradás:

Az alaktartás az MSZ EN 13163 szabvány szerint több jellemzővel is meghatározható.

Élettartam:

Az expandált polisztirolhab tulajdonságai az idő múlásával nem változnak. A hab nem rothad vagy bomlik. Hosszú távú ultraibolya sugárzásnak, például napfénynek való kitettség hatására az anyag felülete sárgává, merevvé és morzsalékossá válik. A megfelelően beépített anyag felülete mindig fedett, így védelemre csak a hosszú távú tárolás során van szükség. Hőállóság: A duzzasztott polisztirolhab polisztirolból készül, amely hő hatására megpuhul. Teherbírása és méretstabilitása magasabb hőmérsékleten (+80 °C felett) romlik. Ezért nem ajánlott hosszabb ideig +70 °C feletti hőmérsékletnek kitett helyiségekben használni. Kívánság szerint alacsony hőmérsékleten is használható, de ez nem jellemző az építőiparban.

Gyúlékonyság:

Az éghetőséget, a tűz esetén tanúsított viselkedést és a tűzveszélyességi besorolást az MSZ EN 13501 szerint határozzák meg. Termékeink a korábbi szabályozás szerint a "nehezen gyúlékony" kategóriába tartoznak. Az anyag ég, ha tűzterhelésnek van kitéve, de a hőhatás megszűnése után nem ég tovább.

Hogyan válasszunk homlokzati szigetelőrendszert?

Melyik szigetelőrendszer csökkenti a legjobban az energiaköltségeit a következő 30-40 évben, még az energiaárak emelkedése mellett is?

Kérdéseink megválaszolása segít Önnek abban, hogy helyesen válasszon a szigetelőrendszerek közül. 40 év tapasztalatával összeállítottuk a legjobb szigetelési lehetőségeket az Ön otthonának homlokzatára.

  • Milyen vastagság a legjobb az Ön homlokzata számára, hogy ellenálljon a gázárak hétszeresére emelkedésének? 
  • Mennyit szeretne megtakarítani a téli fűtési és nyári hűtési költségeken?
  • Melyik homlokzati szigetelőrendszert és milyen vastagságban válassza?
  • Hány négyzetméter falfelületet kell szigetelnie?
  • Milyen színt szeretne a színezett vakolat színválasztékunkból?
  • Milyen kiegészítő összetevőkre van szüksége?
  • Milyen vastag legyen a szigetelés az alapozáson, és hány négyzetméter felületet kell szigetelnie?

Tájékozottabban szeretne választani az általunk kínált különböző szigetelési rendszerek közül? Lépjen kapcsolatba a drtüzép.hu csapatával.